تولید و عرضه کنسانتره کرومیت با عیار بالا یکی از نیازهای بسیاری از صنایع از جمله صنایع متالوژی، ریخته گری، صنایع نسوز ، صنایع تولید آجرهای منیزیتی، صنایع دارو های شیمیایی و غیره می باشد عمده ترین مصرف کرومیت در صنایع نسوز هست که بصورت دیرگداز در دیواره آجرهای نسوز استفاده می شود. عنصر کروم تنها عنصر فلزی از خانواده کرومیت است .
کانی کرومیت در سیستم کوبیک متبلور شده و از لحاض ظاهر بسیار شبیه گروه اسپینل می باشد. رنگ این کانی سیاه و رنگ خاکه آن قهوه ای می باشد. در این کانی مقادیر بسیار زیادی FeO و Fe2O3 وجود دارد به همین دلیل نیز خاصیت مغناطیسی بسیار قویی دارد. عنصر کرومیت بصورت توده ای یافت می شود و حاوی مقادیر ۳۸ تا ۶۵ درصد عنصر کرومیت است.
عنصر کرومیت در دمای ۲۱۳۰ درجه سانتیگراد ذوب می شود. مرغوبیت کانی کرومیت هم بر اساس نسبت عنصر کرومیت سنجیده می شود . اگر نسبت عنصر فوق بالای دو درصد باشد عالی و مقرون به صرفه خواهد بود. فرمول شیمیایی عنصر کرومیت به صورت FeOCr2O3 یا FeCr2O4 می باشد . این عنصر در بسیاری صنایع فولاد، دیرگدازها، متالوژی و غیره کاربرد وسیعی دارد.
تولید و عرضه کنسانتره کرومیت و کاربرد های آن در صنایع فولاد
تولید و عرضه کنسانتره کرومیت در ایران در معادن استانهای کرمان و خراسان بوز بسیار وسیعی اراده می گردد معادن کرومیت کرمان و خراسان نه تنها در ایران بلکه در کل خاورمیانه بزرگترین و با کیفیت ترین معادن بوده بطوریکه تولید و عرضه کنسانتره کرومیت در بسیاری از صنایع از جمله متالوژی، ریخته گریِ صنایع نسوز، صنایع تولید فولاد و غیره بیشترین کیفیت را داشته است.
حدود ۱۸ الی ۶۳ درصد کانی کرومیت را عنصر کروم تشکیل می دهند و هر چه این مقدار بالاتر باشد عیار کرومیت بالا بوده و ارزش اقتصادی بیشتری در صنایع متالوژی، صنایع فولاد و دیرگدازها خواهد داشت .اگر محلول آلوکروم را به روشهای شیمیایی الکترولیز کنیم عنصر کروم بدست می آید . در صنعت حدود ۷۷ درصد از عنصر کروم ره به همین روش الکترولیز تهیه می کنند.
در صنعت مقدار درصدهای کروم، آهن و کربن باعث تهیه درصد های مختلفی از فروکروم می شود. مقدار عنصر کروم در صنایع بین ۵۰ الی ۷۰ درصد در حال تغییر است .در صنایع شیمیایی از کروم به عنوان اسید کرومیک و کرومات سدیم بیشترین استفاده را می کنند. سطح بسیاری از اشیا به ویژه قطعات اتوموبیلها،و آب کاریها و برخی لوازم خانگی برای ایجاد سطحی براق از اسید کرومیک استفاده می شود .

موارد استفاده کرومیت و کنسانتره در صنایع مختلف و خواص شیمیایی این کانی
یکی از موارد استفاده کروم صنایع تولید چرم و چرم سازی می باشد . در چرم سازی که از پوست دباغی گاو و گوسفند استفاده می کنند فرایند های چرم ساcی و دباغی ها را با کمک نمکهای کروم انجام می دهند بنابراین چرمهای ساخته شده از پوست احشام به نمک های کروم متکی هستند. بسیاری از موارد استفاده کروم وجود دارند که به آنها بصورت مختصر اشاره خواهد شد.
در صنایع چوب از فلز کروم و نمک های مس بسیار استفاده می شود زیرا از این دو ماده د صنایع چوب بعنوان محافظ استفاده می کنند و باعث می شوند سطح چوب بسیار سخت و محکم و غیر قابل شکستن شود. از دیگر استفاده های عنصر کروم رنگ های پلاستیک مخصوص رنگ کاری ساختمان و صنعت چاپ است. در این دو صنعت از رنگدانه های کروم برای رنگ سازی و مرکب چاپ استفاده می کنند.
در صنایع سرامیک سازی و آجر نما از پودر کرومیت بعنوان رنگهای طبیعی آجرنماها و سرامیکها استفاده می کنند. لازم به ذکر است که عناصر سرب و کروم سمی هستند و استفاده از آنها نیاز به احتیاط و دقت بسیار بالایی دارد تا از مسمومیت یا آلودگی های سمی ناشی از استفاده از کروم و سرب در امان باشیم . البته امروزه از کروم و سرب به دلیل سمی بودن کمتر استفاده می کنند .

تولید و عرضه کنسانتره کرومیت و کاربرد های آن در صنایع نسوز و فولاد
در صنایع تولید و عرضه کنسانتره کرومیت و در صنایع نسوز عنصر کروم و آلومینیوم از اهمیت بسیار بالایی برخوردار هستند زیرا میزان در صد این دو عنصر نسبت به یکدیگر کیفیت مواد نسوز را تضمین می کند بنابراین در صنایع نسوز نسبت عنصر کروم به آلومینیوم متفاوت است یعنی درصد کروم باید بین ۳۰ الی ۴۰ درصد و درصد آلومینیوم بین ۲۵ تا۳۰ درصد باشد.
در صنایع فولاد میزان درصد مجموع آلومینیوم و کروم با فرمول شیمیایی Cr2O3+Al2O3 باید به گونه ای استفاده شود که این میزان در صد از ۶۰ درصد بیشتر شود تا در این صنایع قابل استفاده شود . زیرا فقط در درصد های ۶۰ به بالا این دو عنصر دارای خواصی مانند ضد زنگ، ضد خوردگی می شوند همچنین در درصد های ۶۰ این دو عنصر در برابر انواع مواد شیمیایی بسیار مقاوم بوده و غیر قابل تجزیه می شود.
یکی از مهمترین موارد استفاده از کروم در صنایع فولاد است در صنعت فولاد از آلیاژ کروم ، نیکل و مولیبدن بین ./۵ الی ۳ درصد در ساخت فولاد های ضد زنگ استفاده می کنند. همچنین از کروم با آلیاژ های مختلف در ساخت بدنه هواپیما، ساخت انواع وسایل چدنی ،کشتی، زیر دریایی ، راکتور اتمی،کوره های گداز آهن ، صنعت چاپ استفاده های بسیاری می شود . همچنین از کرومیت در صنایع ریخته گری بعنوان ماسه های ریخته گری استفاده می شود.

نحوه سفارش و خرید کرومیت از مراکز تولید و عرضه کنسانتره کرومیت
در بخشهای بالا بصورت خیلی مختصر و کوتاه به موارد استفاده کرومیت در بخشهای مختلف صنعت اشاره شد. شایان الذکر است که موارد استفاده کرومیت و عنصر کروم به دلیل داشتن آلیاژ های بسیار زیاد و خواص فیزیکی و شیمیایی این ماده معدنی بسیار زیاد است و اگر هر کدام از موارد بالا را بخواهیم بطور مفصل توضیح دهیم نیاز به نوشتن مقاله های بسیار زیادی داریم.
مراکز تولید و عرضه کنسانتره کرومیت بسیار بزرگ و مجهز به انواع دستگاهها و ماشین آلان بسیار مجهز تولید کروم با درصد آلیاژهای مختلف می باشند . زیرا به خوبی می دانند که آلیاژهای بسیار زیاد کرومیت در صنایع مختلف چه استفاده ها و کاربردهایی دارد.
مشتریان و صاحبان صنایع مختلفی مانند صنایع فولاد، صنایع ساخت آجر های نسوز منیزیتی و دیرگدازها از عمده ترین مصرف کنندگان کرومیت هستند.. بنابراین برای تهیه و سفارش عنصر کروم با آلیاژهای متفاوت کافی است مشخصات خود را در صفحه اول این وبسایت برای ما بفرستید تا کارشناسان معدن با شما تماس گرفته و جزئیات سفارش شما را مورد بررسی قرار داده و مراحل سفارش و خرید را برای شما مهیا کنند.
مدیر فروش مجموعه معدنی ایران کانی : هادی ملکی
تلفن مشاوره و ثبت سفارش: ۰۹۱۲۰۵۲۶۱۶۳

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.