تولید کرومیت صادراتی ارزان کرمان

 

تولید کرومیت صادراتی در استان کرمان توسط معادن و کارخانجات فرآوری و کنسانتره سازی بزرگی انجام می گیرد. مراکز تولید کرومیت صادراتی استان کرمان به دلیل مرغوبیت بالای کرومیت در این استان در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار می گیرد . قیمت کرومیت صادراتی استان کرمان همان قیمت تولیدی درب کارخانه بوده لذا صنایعی که به دنبال خرید کرومیت صادراتی مرغوب هستند می‌توانند با مراجعه به استان کرمان و مشاهده معادن بزرگ و معروف آن از جمله معدن فاریاب، معدن اسفندقه و معدن منوجان کرومیت مورد نظر خود را با عیار متناسب  خریداری نمایند.

استان کرمان از نظر ذخایر مواد معدنی جایگاه بالایی در کشور دارد معادن زیادی در این کشور وجود دارند که که باعث ایجاد اشتغال برای اهالی این استان گردیدند. آب و هوای استان کرمان گرم و خشک می باشد لذا زندگی در این شرایط بسیار سخت است و مردمانی که در کرمان زندگی می کنند در کشاورزی و سایر امور ممکن است به دلیل شرایط سخت آب و هوایی چندان موفق نباشند.

ولی به لحاظ ذخایر مواد معدنی این استان یکی از غنی ترین استان های ایران بوده و بیشتر صنایع ذوب آهن، متالوژی، دیرگدازها و تولید مواد شیمیایی مواد اولیه خود را از استان کرمان تهیه می کنند. عیار کرومیت کرمان از ۴۲ به بالا می باشد این عیار صادراتی بوده و کشورهای زیادی از جمله چین و ژاپن و روسیه کرومیت ایران را خریداری می کنند.

 

بازار خرید و فروش کرومیت در ایران

معادن تولید کرومیت صادراتی در بسیاری از استان های ایران وجود دارد. بسیاری از کرمیتهایی که در ایران تولید و فرآوری می‌شود در مراحل اولیه از عیار بسیار پایینی برخوردارند. معمولاً عیاری که در  ابتدای کار از معدن استخراج می شود عیار ۱۰ درصد می‌باشد و این در مقایسه با کرومیتی که در کشورهایی مانند آفریقای جنوبی، زیمباوه ،روسیه و ترکیه استخراج می شود از عیار بسیار پایینی پرخوردار بوده  و غیر قابل استفاده در صنعت است.

.بنابراین برای اینکه از نظر اقتصادی این عیار ها قابل استفاده در صنعت باشد آنها را باید به وسیله راه‌هایی مانند کنسانتره سازی پرعیار کرد. اگر ذخیره کرومیت در معادن بالا باشد از نظر اقتصادی پرعیارسازی این کرومیت مقرون به صرفه می باشد. ولی اگر ذخایر معدنی کافی نباشد معدن دار مجبور است آن ذخایر را با قیمت بسیار ناچیز به سایر معادن بفروشد زیرا اگر بخواهد از آن کنسانتر تولید کند هزینه ها بالاتر از درآمد خواهد شد بنابراین این یکی از بزرگترین مشکلات بازار داخلی ایران است.

کرومیت های ایران در مقایسه با جهان از عیار نسبتا پایینی برخوردار هستند. بازار خرید و فروش کرومیت در ایران با افت و خیز بسیار زیادی همراه است افزایش قیمت دلار یکی از مواردی است که بازار خرید و فروش کرومیت را با مشکل مواجه کرده است بسیاری از دلالان کرومیت نیز  عیارهای پایین را خریداری کرده آن را صادرات به چین می کنند. در صورتی که می‌توانند آن را به کارخانه های کنسانتره سازی برده و پس از پر عیار سازی در بازارهای داخلی به فروش برسانند.

تولید کرومیت صادراتی
صنایع ذوب فلزات

بازارهای خارجی کرومیت در مقایسه با ایران

تولید کرومیت صادراتی ایران و عرضه آن به بازار های جهانی نیاز به فرایندهای دارد  که در آنها باید عیار کرومیت را به حد نصاب جهانی برساند. معمولاً عیارهایی که صنایع مختلف دنیا تولیدات خود بر اساس آن گسترش میدهند. بالای ۵۰ می باشد. در صورتیکه کرومیت های ایران زیر ۱۰ درصد می باشد و برای پرعیارسازی  نیاز به هزینه های بسیار سنگینی مانند احداث کارخانجات کنسانتره سازی که مجهز به تجهیزات بسیار پیشرفته باشد نیاز است.

بازار جهانی کرومیت همانند بازار داخلی ایران دارای افت و خیز زیادی است و این دو با یکدیگر رابطه مستقیم دارند .قیمت کرومیت جهانی است و کوچکترین عاملی که بر روی کرومیت در جهان رخ می دهد درقیمت آن  تاثیر خواهد گذاشت . معمولاً دلار نقش اصلی در تعیین قیمت کرومیت را دارد. گفتگو های سیاسی و بحث های بین المللی در مورد خرید و فروش مواد معدنی از جمله کرومیت همه اینها در تعیین قیمت جهانی آن نقش موثری دارند.

تولید کرومیت صادراتی
فولاد های ضد زنگ کرومیتی

بزرگترین تولید کننده کرومیت در جهان کشور آفریقای جنوبی است. آفریقای جنوبی از نظر صنعتی دارای اقتصاد  ضعیفی است لذا تنها منبع درآمدی آن ها صادرات مواد معدنی به صورت خام است. ۹۰ درصد کرومیت جهان در کشور آفریقای جنوبی ذخیره شده است و حدود ۸۰ درصد کرومیت جهان توسط آفریقای جنوبی تامین می شود. ذخایر کرومیت در این کشور ۱۵ میلیارد تن بوده و طول لایه کرومیتی آفریقای جنوبی ۷۰۰ کیلومتر است سایر کشورها درصدهای پایین‌تری نسبت به آفریقای جنوبی دارند و ایران در جایگاه دهم تولید کرومیت در جهان است.

تولید کرومیت صادراتی
صنایع نسوز

تولید کرومیت صادراتی ایران و موارد استفاده آن در داخل کشور

استخراج و تولید مواد معدنی در ایران جایگاه بالایی دارد زیرا ایران دارای معادن غنی زیادی است. اقتصاد بسیاری از استانهای ایران که در مناطق محروم زندگی می کنند به این معادن وابسته است. این معادن فرصت‌های شغلی زیادی را برای مناطق محروم که در نزدیکی معادن ساکن هستند ایجاد کرده است.  معادن کرومیت ایران یکی از مهمترین معادن کشور بوده که چرخه اقتصادی  صنایع بسیاری را به حرکت در آورده است.

مهمترین صنایعی که وابستگی زیادی به کرومیت دارند مانند صنایع فولاد سازی، صنایع تولید مواد شیمیایی، صنایع رنگ سازی، صنایع چرم سازی، صنایع تولید مواد نسوز ، قطعات خودرو ها و قطعات هواپیما و بسیاری صنایع دیگر از کرومیت معدنی استفاده می کنند. کرومیت دارای خواص ویژه ای است که بسیار پرکاربرد بوده و یکی از دلایل اصلی استفاده زیاد کرومیت در صنایع، وجود عنصری به نام کروم در کرومیت است .حدود ۶۰ درصد کانی کرومیت را عنصر کروم تشکیل می دهد و تنها منبع اصلی ذخیره استخراج کروم کانی کرومیت است.

تولید کرومیت صادراتی
کرومیت ناخالص

کروم  فلز بسیار ضروری و مهم در صنایع بوده و استفاده‌های بسیار زیادی دارد. تقریباً تمامی فلزاتی که در صنایع مختلف تولید می شوند برای استحکام و عدم خوردگی و زنگ زدگی نیاز به ماده بسیار محکم به نام کروم دارند. کروم جلای نقره ای مایل به آبی دارد و زیبایی خاصی به فلز می دهد همچنین خواص ضد زنگ و ضد خوردگی دارد از کروم و کرومیت برای تولید فولادهای ضد زنگ استفاده های زیادی می شود یکی از مهمترین کارخانجات که در ارتباط با کروم در ایران ساخته شده است کارخانجات تولید فروکروم است .

تولید کرومیت صادراتی
کرومیت ناخالص

فروکروم چیست  و چه کاربرد هایی دارد؟

مهمترین فعالیت مراکز تولید کرومیت صادراتی استخراج کرومیت و فرآوری آن برای کارخانجات فروکروم می‌باشد . در ایران کارخانجات فروکروم در دو استان موجود است.  کارخانه فروکروم در استان خراسان رضوی شهرستان جغتای و کارخانه فروکروم  شهرستان  ارسنجان که به تازگی احداث شده است. این دو کارخانه فروکروم فولاد ضد زنگ کل کشور را را تامین می کند.

کروم از حذف اکسیژن موجود در کانی کرومیت حاصل می شود بدین صورت که کانی کرومیت یا سنگ معدن کرومیت را پس از کنسانتره سازی در کوره های ذوب ریخته و اکسیژن آن را آزاد می کنند ماده ای که به دست می آید فروکروم نام دارد.  فرارو در معنای لغوی به معنی آهن است متفاوت کروم  با فروکروم در میزان آهن موجود در آن است .

صنایع فولاد سازی برای استحکام فولاد در برابر زنگ زدگی خوردگی و ساییدگی از فرو کروم استفاده می کنند بسیاری از آلیاژهای فلزی برای استحکام بیشتر خود نیاز به عنصر کروم دارند. درصد کروم در کانی کرومیت بین ۱۵ تا ۶۴ درصد می باشد و با آزاد سازی اکسیژن آن کروم حاصل می آید کروم در طبیعت یافت نمی شود زیرا در دمای اتاق به صورت نرم و انعطاف‌پذیر بوده و میل ترکیبی زیادی به با اکسیژن، نیتروژن و کربن دارد.

تولید کرومیت صادراتی
کرومیت کنسانتره

شناخت کانسارهای کرومیت دز طبیعت

همانطوری که در بخش قبل بیان شد کرومیت در طبیعت به صورت خالص یافت نمی شود زیرا در دمای اتاق بسیار نرم و قابل انعطاف بوده و میل ترکیبی زیادی با اکسیژن، نیتروژن و کربن دارد. عنصر کروم به واسطه واکنش با اکسیژن، کربن و نیتروژن به ماده معدنی کرومیت تبدیل می شود و این ماده اکثراً در سنگ های آذرین مافیک و اولترا مافیک یافت می شود. این سنگ های آذرین دارای دو منشأ می باشند منشأ لایه ای و منشاء توده‌ای.

کانسار های کرومیت در منشاء لایه ای بیشتر در کشور آفریقای جنوبی، زیمباوه روسیه یافت می شوند. بزرگترین کانسار لایه ای کرومیت در کشور آفریقای جنوبی قرار دارد که طول این لایه ۷۰۰ کیلومتر تخمین زده شده است. کانسار های با منشاء لایه ای از نظر اقتصادی ارزشمند تر از کانسارهای  تودهای است . زیرا عیار کرومیت در کانسارهای لایه‌های بسیار بالاتر از کانسارهای توده‌ای می باشد.

تولید کرومیت صادراتی
کرومیت کنسانتره صادراتی

کانسار های توده ای را آلپی نیز می نامند زیرا در رشته کوه آلپ کوه های آلپ بیشتر دیده شده اند.  عیار کرومیت در این کانسارها پایین‌تر از کانسارهای لایه‌های بوده و استخراج آنها به مراتب پرهزینه تر از استخراج کانسارهای لایه است. ذخایر کرومیت ایران نیز از نوع منشاء توده ای بوده و برای استخراج و فرآوری نیاز به هزینه‌های زیادی می باشد.

کانسارهای لایه ای  در آفریقای جنوبی یافت شده  و به کشور ایران نیز صادرات می شود زیرا معادن ایران جوابگوی صنایع داخلی نمی باشد و همچنین بسیاری از ذخایر کرومیت ایران به دلیل ارزش پایین قابل کنسانتره سازی نبوده و با عیار های پایین به کشورهایی مانند چین صادر می شود.

تولید کرومیت صادراتی
کرومیت عیار بالا صادراتی

مهمترین معادن تولید کرومیت صادراتی  در ایران

کشور ایران دارای ۱۶۳ معدن کرومیت می باشد از میان این ۱۶۳ من معدن ۱۵۱ عدد به صورت روباز، سه عدد به صورت زیر زمینی، نه عدد به صورت روباز و زیرزمینی، ۱۰۰ عدد معدن فعال، ۱۸ عدد معدن غیرفعال و تعطیل موقت، ۴۵ عدد در حال تجهیز و نامشخص  می باشد. این معادن سالیانه کرومیت زیادی را استخراج و فرآوری کرده و به صنایع مورد نیاز ارسال می کنند.

استان هایی که مهمترین معادن کرومیت را دارند شامل استان های کرمان، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، سمنان، آذربایجان غربی، و استان فارس می باشد. مهمترین معادن در استان کرمان واقع شده است. معادن استان کرمان عبارتند از معادن فاریاب با ذخیره قطعی ۱۲ میلیون تن، معدن فطر_نعمت با ذخیره قطعی دو میلیون و سیصد هزارتن، معدن اسفند و لعاب دشت با ذخیره قطعه یک میلیون و ۱۷۰ هزار تن می باشد.

تولید کرومیت صادراتی
کرومیت مش ۲۰۰

معدن گرفت در استان خراسان رضوی دارای ۴۰۰ هزار تن ذخیره قطعی کرومیت، معدن بندان  در خراسان جنوبی که به صورت رو باز بوده و ذخیره قطعی آن ۳۵۰ هزار تن کرومیت، معدن چاه زرد ۱ در استان سیستان و بلوچستان که به صورت روباز بوده و ذخیره قطعی آن ۲۵۰ هزار تن کرومیت ، معدن شاه فیروز آباد  استان سمنان که به صورت روباز و زیرزمینی است و ذخیره قطعی آن ۲۰۰ هزار تن کرومیت .

معدن باغ ذبیح در استان خراسان رضوی که به صورت رو باز بوده و ذخیره قبلی آن ۱۵۰ هزار تن، معادن کوچک شماره ۲ خوی در استان آذربایجان غربی با ذخیره قطعی ۱۴۴ هزار تن و معدن چشم بید خواجه جمالی نی ریز استان فارس که به صورت زیرزمینی بوده و ذخیره قطعی آن ۱۳۳ هزار تومان می باشد.

تولید کرومیت صادراتی
کرومیت مش ۲۰۰ صادراتی

تولید کرومیت صادراتی مخصوص ساخت سدیم بی کرومات و پتاسیم بی کرومات

یکی از مهمترین هدفهای مراکز تولید کرومیت صادراتی ارسال آن برای صنایع شیمیایی جهت ساخت دو ماده شیمیایی بسیار مهم به نام های بی کرومات سدیم یا سدیم کرومات و بی کرومات پتاسیم یا پتاسیم دی کرومات می باشد. این دو ماده شیمیایی از مهمترین مواد شیمیایی هست که توسط کرومیت ساخته می شود.

کشور چین بزرگترین تولید کننده این دو ماده می‌باشد بعد از آن کشور قزاقستان از سازندگان اصلی این دو ماده است. کاربردهای این دو ماده در صنایع بسیار زیاد بوده و در این مقاله به بعضی از آنها اشاره می کنیم. سدیم بی کرومات در مواردی مانند آبکاری فلزات باعث می شود که از خوردگی فلزات جلوگیری شود همچنین این باعث تمیزی سطوح فلزی نیز می گردد.

در صنایع چوبی نیز باعث می شود که رنگ به چوب کاملاً چسبیده شود .در تهیه محصولات ارگانیک نیز به عنوان یک اکسید کننده قوی جهت تولید ویتامین k واستفاده شود. در رنگدانه ها نیز از آن استفاده های زیادی به عمل می آید و باعث می شود که رنگ پایدار بماند. در صنایع سرامیک سازی و شیشه های رنگی نیز کاربرد ویژه ای دارد در منسوجات هم به عنوان تثبیت کننده رنگ از آن استفاده می شود.

مدیر فروش مجموعه معدنی ایران کانی: هادی ملکی

تلفن مشاوره و ثبت سفارشات: ۰۹۱۲۰۵۲۶۱۶۳

وبسایت رسمی مجموعه ایران کانی: www.irankani.com

تولید کرومیت صادراتی
بی کرومات سدیم

 

 

 

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.

تماس با ما