خط تولید کنسانتره کرومیت در ایران یکی از نیازهای اساسی و واجب در اقتصاد و صنعت است تا بتوان از این ماده معدنی به بهترین نحو در صنایع مختلف استفاده کرد. وجود خط تولید کنسانتره کرومیت منافع بسیار زیادی برای اقتصاد کشور دارد . یکی از اصلی ترین منافعی که احداث خط تولید کنسانتره کرومیت به ارمغان آورده است جلوگیری از خام فروشی کرومیت توسط صاحبان معادن می باشد.
معادن کرومیت در ایران بسیار زیاد هستند اما از آنجاییکه کانی کرومیت در معادن از عیار بسیار پایینی برخوردار است لذا استخراج آن برای خیلی از کارفرمایان غیر اقتصادی است . یعنی هزینه های احداث و استخراج معدن خیل بیشتر از درامد های آن خواهد بود . لذا بسیاری از معدنچیان کرومیت را با عیار پایین و قیمت بسیار پایین به کشورهایی مانند چین یصورت خام صادرات می کنند.
اگر صاحبان معادن کرومیت بتوانند بودجه لازم برای احداث خط تولید کنسانتره کرومیت را تامین کنند می توانند کرومیت را فراوری و عیار سازی کنند. یعنی با احداث خط تولید کنسانتره کرومیت می توان کرومیت را پر عیار کرده و در نهایت با عیار های بالا و قیمت بسیار بالا به کشور های مانند چین صادرات نمود.
ماده معدنی کرومیت چیست و چه کاربرد هایی در صنعت دارد؟
ماده معدنی کرومیت اصلی ترین کانی دربرگیرنده عنصر کروم می باشد بطوریکه بالای ۶۰ درصد از کرومیت را کروم تشکیل داده است . کرومیت از سه عنصر اکسیژن، آهن و منیزیوم تشکیل شده است . آن را اکسید آهن منیزیوم نیز می نامند. فرمول شیمیایی آن بصورت FeO.Cr2O3 می باشد . در این کانی عیار Cr2O3 در یک محدوده وسیعی بین ۱۸ الی ۶۲ تغییر می کند یعنی عیار کرومیت از ۱۸ الی ۶۲ در نوسان است و هر چه قدر عیار کرومیت بالاتر باشد علاوه بر استفاده بهتر در صنعت از قیمت بسیار بالاتری نیز برخوردار خواهد بود.
کرومیت دارای ناخالصی های بسیاری می باشد به غیر از اکسید ها که ناخالصی های اصلی هستند مواد زیر نیز در کرومیت به کرات یافت می شوند . این ناخالصیها عبارتند از:CaO, NiO, ZnO, MnO, V2O3, TiO2
از لحاض مشخصات فیزیکی و بلورشناسی کانی کرومیت در گروه اسپینل قرار دارد و سیستم تبلور آن کوبیک می باشد. دارای رنگ سیاه و رنگ خاکه قهوه ای می باشد . دارای جلای نیمه فلزی بوده و سختی آن بین۵/۵ تا۵/۷ می باشد. وزن مخصوص کرومیت هم از ۱/۵ تا ۶/۳ در تغییر است که علت این نوسان به مواد تشکیل دهنده و ناخالص آن بستگی دارد.
کرومیتهایی که دارای مقادیر بالای FeO و Fe2O3 باشند خواص مغناطیسی به خود می گیرند. نقطه ذوب کرومیت ۲۱۳۰درجه سانتیگراد است یعنی در دمای ۲۱۳۰ درجه سانتیگراد ذوب می شود . یکی از دلایلی که از آن در صنایع دیرگداز استفاده می شود نقطه ذوب بسیار بالای آن است.

دسته بندی کانسار های کرومیت و اهمیت آنها از نظر اقتصادی
کانسارهای کرومیت به دو دسته کانسارهای آلپی یا افیولیتی و کانسارهای لایه ای یا بوشولد تقسیم می شوند. در نوع آلپی این کانسارها با لایه های اطراف هم شیب بوده اما از نظر ترکیب و همبری خاصیت گسستگی دارد . کانی هایی هم که از اول همراه با این کانسار بوده اند تغییر شکل یافته و به کانی های الیوین، سرپانتین،کلریت و اپیدوت تبدیل می شوند و رنگ عمومی این کانی ها بصورت سبز است.مجموعه این سنگها را افیولیت می نامند.
از مهمترین کانسار های نوع لایه ای یا بوشولد می توان به کانسار کمپلکس بوشولد آفریقای جنوبی و کمپلکس استیل واتر آمریکا اشاره کرد. کمپلکس بوشولد آفریقای جنوبی معروفترین لایه آذرین در دنیا است که بزرگترین ذخایر کرومیت در جهان را دارد. این توده در ترانسوای مرکزی قرار گرفته و دوره آن به زمان پرکامبرین بر می گردد.
خط تولید کنسانتره کرومیت آفریقای جنوبی بزرگترین و مرغوبترین خط تولید های کنسانتره کرومیت در جهان می باشد. ذخایر بوشولد ۴۶۰ کیلومتر در امتداد شرقی_ غربی و ۲۴۵ کیلومتر در امتداد شمالی جنوبی گستردگی دارد.

خط تولید کنسانتره کرومیت در کشور های مختلف
خط تولید کنسانتره کرومیت در کشور های مختلف متفاوت است. بین دو نمونه کانسار کرومیتی آلپی و کانسار کرومیتی لایه ای نوع لایه ای از اهمیت و ارزش اقتصادی بسیار بالاتری نسبت به نوع آلپی دارد. مهمترین کانسارهای کرومیتی لایه ای از نوع بوشولد در جهان کانسار آفریقای جنوبی، فنلاند و دایک بزرگ زیمباوه را می توان نام برد.
کرومیت نوع آلپی عمدتا در صناع نسوز مورد استفاده قرار می گیرد . این نوع کانسار سرشار از آلومینیوم می باشد که در کوههای اوورال و زشته کوههای تیتان واقع در آلبانی و یونان و کشور ترکیه بسیار بیشتر می باشد.
طبق آماری که اداره معادن آمریکا از خود منتشر کرده تخمین زده اند که میزان ذخایر کرومیت جهان نهایتا درصد سال آینده بطور کامل تمام خواهد شد. بیشترین ذخایر کرومیت در دنیا را سه کشور آفریقای جنوبی، زیمباوه، و روسیه به خود اختصاص داده اند. طی صد سال آینده که کرومیت تمام خواهد شد باید کارشناسان معادن مواد جدیدی را که خواص کرومیت را داشته باشد اضافه کنند.

صادرات کنسانتره کرومیت و تاسیس خط تولید کنسانتره کرومیت در منوچان
صادرات کنسانتره کرومیت یکی از مهمترین اهداف نهایی تولید کنندگان کرومیت است . اکثر صادر کنندگان کرومیت را بصورت خام می فروشند که از نظر اقتصادی ضربه مهلکی بر اقتصاد کشور می زند . جلوگیری از خام فروشی می تواند علاوه بر حفظ پول می تواند میزان ذخایر کرومیت را تا سالیان متمادی به تعویق بیاندازد.
کرومیت خام دارای عیار بسیار پایینی بوده و کسانی که اقدام به استخراج آن می کنند فقط به قصد خام فروشی و صادرات خام آن با قیمتهای بسیار پایینی به چین و هند م می کنند. از معروفترین خط تولید های کنسانتره کرومیت در ایران می توان به معدن منوچان کرمان و معدن بزرگ اسفندقه کرمان اشاره کرد.
دو معدن
به دلیل داشتن خط تولید کنسانتره کرومیت با عیار بسیار بالا و کیفیت و قیمت مناسب از شهرت جهانی برخوردار هستند و از لحاض اقتصادی ارز آوری بسیار زیادی به داخل کشور داشته اند عمده ترین مصارف کرومیت در صنایع متالوژِی، صنایع شیمیایی و صنایع نسوز می باشند که هرکدام به نوبه خود ارزش اقتصادی بسیار بالایی دارند.
متقاضیانی که به دنبال سفارش و خرید کرومیت عیار بالا هستند می توانند مشخصات خود را در وبسایت درج کرده تا با آنها تماس بگیریم. ارسال کرومیت عیار بالا به تمامی نقاط امکان پذیر است .
مدیر فروش مجموعه ایران کانی: هادی ملکی
تلفن مشاوره و ثبت سفارش: ۰۹۱۲۰۵۲۶۱۶۳

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.