کشور ایران در بحث صادرات کنسانتره کرومیت در جایگاه دهم جهان قرار دارد. کنسانتره کرومیت ایران به لحاظ مرغوبیت رشد بسیار چشمگیری داشته است و کشورهایی که خواهان کرومیت ایران هستند در صنایع مختلف آن را مورد استفاده قرار دادهاند. کشور چین و کشور ژاپن بزرگترین کشورهای وارد کننده کرومیت ایران هستند کشور روسیه نیز کرومیت ایران را خریداری می کند.
- خرید و فروش کنسانتره کرومیت در بازارهای داخلی
- قیمت کرومیت صادراتی ایران
- کرومیت چیست و از نظر کانی شناسی چه ساختاری دارد؟
- وضعیت صادرات کنسانتره کرومیت در جهان
- کارخانجات تولید کنسانتره کرومیت صادراتی
- بازار داغ خام فروشی کرومیت در ایران
- خواستگاه کانسارهای کرومیت از نظر علم زمین شناسی
- نحوه سفارش و خرید کنسانتره کرومیت از مجموعه معدنی ایران کانی
کنسانتره کرومیت ایران دارای ۵۰ الی ۶۰ درصد عنصر کروم می باشد. عنصر کروم در صنایع متالوژی ،صنایع دیرگدازها و صنایع شیمیایی کاربردهای بسیار زیادی دارد. بیشترین مصرف کروم مربوط به صنایع فولادهای ضد زنگ است. در این صنایع ۸۵ درصد از کروم را به کار می برند تا بتوانند محکمترین فولادها را بسازند. در صنایع شیمیایی نیز استفاده کروم در ساخت برخی از اسید ها نظیر اسید کرومیک و دی کرومات سدیم که کاربردهای بسیار زیادی در آب بندی فلزات دارد استفاده می شود.
در صنایع نسوز یا دیرگدازها از عنصر کروم برای استحکام کوره های ساخت مواد نسوز استفاده می شود عنصر کروم در دمای بالای۲۰۰۰ درجه ذوب می شود که این نشان دهنده استحکام بسیار بالای عنصر کروم است. در متالوژی از کروم آلیاژ های گوناگون فروکروم ساخته می شود با این حال در ایران کنسانتره کرومیت هنوز جایگاه اصلی خود را پیدا نکرده است و بیشتر تولیدکنندگان آن را بصورت خام صادر می کنند.
خرید و فروش کنسانتره کرومیت در بازارهای داخلی
ماده معدنی کرومیت در ایران از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است . بسیاری از صنایع مربوط به تولید آهن و فولاد صنایع مربوط به ساخت آلیاژهای فلزی صنایع مربوط به تولید مواد شیمیایی همچنین صنایع مربوط به تولید رنگ و ضد زنگ و غیره برای استحکام بخشی و افزایش مقاومت به عنصر کروم احتیاج دارند. تنها کانیی که حاوی عنصر کروم میباشد ماده معدنی کرومیت است.
ماده معدنی کرومیت در ایران به صورت پراکنده در استان های مختلف یافت میشود. عیار کرومیت ایران به صورت خام پایین تر از مقیاس جهانی است برای پرعیار کردن کرومیت ایران باید آن را به صورت کنسانتره در مش بندی های مختلف تبدیل کرد. خرید و فروش کرومیت به صورت خام در ایران بسیار رایج است و حتی بسیاری از معدن داران کرومیت خام استخراج شده را که عیار پایینی دارد با قیمت بسیار پایین به کشورهایی مانند چین و ژاپن صادرات می کنند.
آن کشورها با کنسانتره سازی همین کرومیت دوباره آن را با قیمتهای بسیار بالاتر به کشور ایران می فروشند. خام فروشی یکی از بزرگترین معایب بازار خرید و فروش کرومیت ایران میباشد . تکنولوژی فروکروم تنها در یک استان انجام می شود بنابراین تولید فروکروم ایران بسیار پایین است و ما مجبور هستیم فروکروم را که از کرومیت خام ایران توسط چین ساخته شده است دوباره از چین خریداری کرده و در صنایع خود مورد استفاده قرار دهیم.

قیمت کرومیت صادراتی ایران
صادرات کنسانتره کرومیت ایران بر پایه دلار انجام می پذیرد . قیمت کرومیت جهانی بوده و دلار آمریکا تعیین کننده قیمت آن می باشد. این ماده بسیار استراتژیک بوده و خرید و فروش آن به راحتی انجام نمی گیرد فروشنده و خریدار حتماً باید صاحبان کارخانجات باشند و اگر دلالان وارد عرصه خرید کرومیت شوند جرایم سنگینی را به دنبال خواهند داشت .
به دلیل استفاده های خاص کرومیت در صنایع مختلف و همچنین به دلیل اینکه کرومیت یک منبع پایان پذیر می باشد و روزی تمام خواهد شد و بسیاری از صنایع به کرومیت وابسته هستند به همین منظور خرید و فروش کرومیت آزاد نبوده و نیاز به مجوز دارد. خریداران و فروشندگان برای خرید و فروش باید مجوز داشته باشند. قیمت کرومیت در ایران نوسانات بسیار زیادی دارد به دلیل اینکه دلار ایران دارای نوسان زیادی می باشد.
قیمت کرومیت نیز به همان دلیل دچار نوسان است. کنسانتره سازی کرومیت باعث افزایش قیمت آن می شود زیرا عیار کرومیت در فرآیند کنسانتره سازی بسیار افزایش یافته و زمینه صادرات این ماده معدنی را به صورت کنسانتره فراهم می کند . کشورهایی مانند چین و ژاپن ترجیح میدهند که کرومیت خام را بسیار ارزان از ایران خریداری کرده تا خود بتوانند آن را کنسانتره کرده و دوباره با قیمتهای بسیار بالا به ایران بازگردانند. امیدواریم در آینده نزدیک جلوی خام فروشی کرومیت یک ماده بسیار پر ارزش است گرفته شود.

کرومیت چیست و از نظر کانی شناسی چه ساختاری دارد؟
صادرات کنسانتره کرومیت برای خریداران و فروشندگان از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است از آنجایی که کرومیت دارای عیارهای بسیار متفاوت می باشد لذا خریداران به دقت باید عناصر تشکیل دهنده آن را مورد بررسی قرار دهند. اگر عیار کرومیت زیر ۴۲ درصد باشد آن را کرومیت درجه سه اگر عیار کرومیت بین ۴۲ تا ۴۸ باشد آنرا کرومیت درجه ۲ و اگر عیار کرومیت بالای ۴۸ باشد آن را کرومیت درجه یک می نامند.
مهمترین عنصر کرومیت که ۸۰% آن در صنایع استفاده میشود عنصر کروم نام دارد. کروم در طبیعت به صورت خالص وجود ندارد زیرا میل ترکیبی زیادی با اکسیژن نیتروژن و هیدروژن دارد. کروم در دمای اتاق بسیار نرم می باشد ولی به دلیل میل ترکیبی زیادی که دارد با عناصر دیگر واکنش شیمیایی برقرار کرده و درجات مختلفی از کرومیت را ایجاد می کند.
معمولاً کرومیت در لایه های افیولیتی یافت می شوند. لایه های افیولیتی در سنگهای آذرین مافیک و اولترامافیک وجود دارند. کانسار های کرومیت به دو صورت در طبیعت وجود دارد این کانسارها به صورت لایه ای یا بوشولد و توده ای یا آلپی نامیده می شوند. ارزش اقتصادی کرومیت لایه ای یا بوشولد از ارزش اقتصادی کرومیت توده ای یا آلپی بالاتر است . کرومیت آفریقای جنوبی از نوع لایه های بوده و ارزش اقتصادی بالایی نسبت به کرومیت ایران که از نوع توده ای است دارد.

وضعیت صادرات کنسانتره کرومیت در جهان
صادرات کرومیت در جهان به صورت کنسانتره و یا یا به صورت خام رواج زیادی دارد زیرا یکی از از حیاتی ترین چرخه اقتصادی ایران را تامین می کند .بزرگترین صادر کننده کرومیت جهان کشور آفریقای جنوبی می باشد. این کشور سالیانه ۱۵ میلیون تن کرومیت لایه ای را که عیار بالایی دارد و ارزش آن نسبت به کرومیت توده ای بالاتر است صادر می کند .در واقع ۸۰ درصد کرومیت جهان در آفریقای جنوبی واقع شده است.
کشورهای روسیه، ترکیه، زیمباوه، قزاقستان، برزیل و فنلاند در جایگاههای بعدی صادرکنندگان کرومیت قرار دارند. ذخایر کرومیت در جهان یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تن می باشد و اگر این ذخایر تمام شود هیچ جایگزینی وجود ندارد و بسیاری از صنایع از جمله صنایع فولاد، متالوژی، صنایع دیرگداز ها و بسیاری از صنایع شیمیایی با بحران بسیار بزرگی روبرو خواهند شد و کشورها از نظر اقتصادی ضربات بسیار سنگینی خواهند خورد.
گرانی فلزات به وجود خواهد آمد بسیاری از صنایع خودروسازی و صنایع تولید قطعات هواپیما و بسیاری از صنایعی که لوازم فلزی را می سازند در نبود کرومیت ممکن است به مرز ورشکستگی برسند. لذا کرومیت هنوز جایگزینی ندارد و تا زمانی که این مشکل پابرجا باشد قیمت کرومیت همچنان بالا خواهد بود. کشور ایران به دلیل خام فروشی کرومیت دچار مشکلات زیادی خواهد شد. گرانی فلزات در ایران بیداد خواهد کرد بسیاری از صنایع وابسته به کرومیت کاملاً از بین خواهند رفت.

کارخانجات تولید کنسانتره کرومیت صادراتی
صادرات کنسانتره کرومیت نیاز به احداث کارخانجاتی دارد که بتوانند کرومیتهایی با عیار های پایین را به صورت کنسانتره دراورده و عیار آن را افزایش دهند. در ایران کارخانجات تولید کنسانتره کرومیت صادراتی بسیار اندک می باشد. مهمترین کارخانجات تولید کنسانتره کرومیت در ایران متعلق به استانهای کرمان، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان می باشد.
بزرگترین کارخانه تولید کنسانتره کرومیت صادراتی متعلق به کارخانه فاریاب و اسفندقه استان کرمان می باشند. این کارخانجات با صرف هزینه های سنگین پرعیارسازی کرومیت سالیانه بالای ۲۰ هزار تن کرومیت عیار ۴۸ درصد را تولید کرده و به کشورهای مختلف صادرات می کنند . کارخانه منوجان واقع در استان کرمان نیز به تازگی ذخایر غنی کرومیت را در جنوب استان کرمان اکتشاف مورد و بهره برداری قرار داه است و با پرعیار سازی آن زمینه های صادرات کرومیت را فراهم نموده است.

سایر مراکز تولید کرومیت به دلیل عدم پشتیبانی کافی از سوی نهادهای دولتی قادر به احداث کارخانجات تولید کنسانتره کرومیت نبوده بنابراین آن را به صورت خام و با قیمتهای بسیار اندک به فروش می رسانند. تنها کارخانه تولید فروکروم که یک عنصر بسیار مهم برای تولید فولاد ضد زنگ می باشد در استان خراسان جنوبی واقع است. بنابراین برای اینکه فروکروم در کشور به اندازه کافی برای تولید فولاد در دسترس قرار بگیرد ایران مجبور است این ماده را از کشورهایی مانند چین و آفریقای جنوبی و سایر تولیدکنندگان فروکروم واردات نماید.

بازار داغ خام فروشی کرومیت در ایران
صادرات کنسانتره کرومیت ایران برای کارخانجات تولید کرومیت نیاز به شرایط ویژه ای دارد این کارخانجات باید کرومیت خام را از معادن تهیه کرده و با استفاده از ماشین آلات و تجهیزات بسیار پیشرفته کرومیت خام عیار پایین را طی فرآیندهای مکانیکی و شیمیایی به کرومیت عیار بالا رسانده تا قابل استفاده برای شرکتهای مختلف تولید فولاد ،تولید صنایع ضد زنگ، تولید مواد نسوز، تولید مواد شیمیایی و تولید رنگ و واقع گردد.
متاسفانه در ایران بازار داغ خام فروشی در حال رواج است و بسیاری از مواد معدنی موجود در ایران به دلیل عدم برخورداری از علم و فناوری و نحوه استفاده از این مواد معدنی به صورت خام با قیمتهای بسیار پایین به بازارهای جهانی عرضه می گردد علم مواد معدنی یا به اختصار علم زمین شناسی و اکتشافات معدنی و فرآوری آنها در ایران از جایگاه بسیار پایینی برخوردار است و به کسانی که به این رشته ها مشغول هستند توجه بسیار اندکی نموده علم آنان را نادیده میگیرند .

در صورتی که علم زمین شناسی مادر تمامی علوم می باشد زیرا تمامی صنایع و مراکز تولید در ایران تمامی مواد مورد نیاز خود را از دل زمین استخراج می کنند و شناسایی مواد مختلف موجود در کره زمین محتاج به دانش بسیار وسیعی که ما آنرا دانش زمین شناسی مینامیم دارد. در آمریکا دانش زمین شناسی در بالاترین جایگاه مشاغل قرار دارد .به همین منظور تمامی عناصر معدنی در کشور آمریکا و سایر کشورهای جهان که از نظر صنعت در جایگاه بالایی قرار دارند مورد استفاده صنعتی قرار گرفتهاند.

خواستگاه کانسارهای کرومیت از نظر علم زمین شناسی
همانطوری که در بخش های قبل اشاره شد کانسار های کرومیت در بین لایه های سنگ های آذرین موسوم به سنگهای آذرین مافیک و اولترامافیک یافت می شوند. این سنگ های آذرین معمولاً از نوع افیولیت میباشد. کانسارهای کرومیت در بین لایه های افیولیت به دو صورت وجود دارد که قبلاً به اختصار از آنها یاد شد این دو صورت عبارتند از لایه ای و تودهای.
کانسار های کرومیت ایران از نوع توده ای بوده و این نوع کانسار ها نمی توانند به صورت یک جا متمرکز شوند بنابراین همان طوری که نقشه های زمین شناسی مربوط به کانسار های کرومیت نشان می دهند این کانسارها به صورت پراکنده در جاهای مختلف ایران یافت شدهاند و ذخایر بسیار متفاوتی از کرومیت را در خود ذخیره کرده اند.عیار این ذخایر معمولاً پایینتر از ۳۰ می باشد. این عیار در بازارهای مصرف هیچ کاربردی ندارند و و ارزش اقتصادی آنها بسیار پایین است.
هزینه های کنسانتره سازی این کرومیت ها بسیار بالا بوده به طوری که پس از کنسانتره سازی این کرومیت های عیار پایین، قیمت آنها بسیار افزایش می یابد. با این حال نسبت به قیمت جهانی کرومیت این قیمت های داخلی ارزان تمام می شوند و برای معدن داران تولید و صادرات کنسانتره کرومیت بسیار سودآور خواهد بود .کشور ایران به لحاظ صادرات کرومیت با کشورهای بزرگی مانند آفریقای جنوبی قزاقستان روسیه ترکیه و برزیل در حال رقابت است و هنوز با آنها از نظر صادرات و کیفیت کرومیت اختلاف زیادی دارد.

نحوه سفارش و خرید کنسانتره کرومیت از مجموعه معدنی ایران کانی
مجموعه معدنی ایران کانی بیش از ۱۵ سال است که در زمینه تولید و صادرات کنسانتره کرومیت فعالیت دارد. عیار کرومیت متعلق به مجموعه ایران کانی از ۴۲ به بالا می باشد.
قیمت کنسانتره کرومیت در این مجموعه معدنی رقابتی بوده و آماده عرضه و صادرات به کشورهای مختلف است. متقاضیانی که خواهان خرید کرومیت مجموعه ایران کانی هستند با مراجعه به صفحه اول وب سایت ایران کانی میتوانند فرم مربوط به مشخصات متقاضی را پر کرده و آن را برای کارشناسان شرکت ارسال نمایند .
کارشناسان و مشاوران در کوتاهترین زمان ممکن با متقاضیان تماس گرفته و مشاوره رایگان در ارتباط با نحوه ی سفارش و خرید کنسانتره کرومیت عیار بالا به آنان ارائه خواهند داد .
مدیر فروش مجموعه ایران کانی: هادی ملکی
تلفن مشاوره و ثبت سفارشات : ۰۹۱۲۰۵۲۶۱۶۳
وبسایت رسمی مجموعه ایران کانی: www.irankani.com

[…] بازار خرید و فروش زئولیت کلینوپتیلولیت در ایران هنوز به جایگاه واقعی خود نرسیده است . بسیاری از کشورهای جهان از جمله ژاپن و کشورهای اروپایی از قرن ها پیش استفاده زئولیت را در مصارف کشاورزی و بخش های دیگر صنعتی به کار برده اند. کشور ژاپن ۸۰۰ سال پیش زئولیت را کشف کرده و از آن در کشاورزی استفاده نموده است. در سال ۱۷۵۶ برای اولین بار در کشور سوئد دانشمندی به نام اکسل فردریک کرونستد زئولیت را کشف کرد. […]
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.