مرکز پخش کنسانتره کرومیت ایران در استانهای کرمان و سیستان و بلوچستان و خراسان رضوی دارای کرومیت عیار ۴۲ به بالا می باشند. این کرومیت در صنایع مختلف مانند متالوژی، آبکاری فلزات، صنایع شیمیایی، ریخته گری و صنایع نسوز کاربرد فراوانی دارند. اصولاً مواد معدنی یک کشور اقتصاد آن کشور را تامین میکند و از تک محصولی بودن اقتصاد یک کشور جلوگیری می کند.
- ویژگی های ساختاری عنصر کروم و نقش آن در اقتصاد
- ویژگیها و مشخصات کانی شناسی کرومیت
- کانسارهای تشکیل دهنده کرومیت از نظر زمین شناسی
- ذخایر کرومیت در کشورهای مختلف جهان
- کاربردهای کرومیت در صنایع مختلف
- مرکز پخش کنسانتره کرومیت استان کرمان
- بازار پر افت و خیز کرومیت در ایران
- صادرات کنسانتره کرومیت ایران از مرکز پخش کنسانتره کرومیت مجموعه ایران کانی
- قیمت کرومیت و نحوه سفارش آن ازمرکز پخش کنسانتره کرومیت مجموعه معدنی ایران کانی
کشور ایران دارای مواد معدنی ذخیره شده بسیاری می باشد به لحاظ جغرافیایی ایران در موقعیتی قرار دارد که انواع ذخایر معدنی به دلیل زمین شناسی از درون گوشته فوقانی به سطح پوست آمده و در قسمت های مختلف ایران رهنمون پیدا کرده است. سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی در ایران این ذخایر را شناسایی کرده و از آنها در جهت بهبود اقتصاد از جمله استفاده در صنایع مختلف به کار برده است.
یکی از مهمترین مواد معدنی کشف شده که ارزش اقتصادی بسیار زیادی دارد کرومیت است. این ماده معدنی در تهیه عنصر کروم نقش حیاتی را در صنایع مختلف ایفا می کند. حدود ۱۸ الی ۶۵ درصد از ماده معدنی کرومیت را عنصر کروم تشکیل می دهد .برای خالصسازی عنصر کروم عناصر ناخالص آن مانند اکسیژن، نیتروژن و غیره را به وسیله حرارت جدا می کنند.
ویژگی های ساختاری عنصر کروم و نقش آن در اقتصاد
یکی از فلزات سختی که در طبیعت شناسایی شده است عنصر کروم نام دارد. رنگ آن نقرهای است و در گروه ششم جدول تناوبی به همراه مولیبدن و تنگستن قرار دارد .این عنصر در سال ۱۷۹۶ توسط شخصی به نام واکلین کشف شد. کروم هرگز به صورت آزاد در طبیعت یافت نمی شود .مهمترین عناصری که به همراه کرومیت یافت می شود عنصر کروم است.
در طبیعت چهار نوع ایزوتوپ از کرومیت وجود دارد که عبارتند از از کروم ۵۴ کروم ۵۳ کروم ۵۲ و کروم ۵۰. به صورت طبیعی عنصر کروم در طبیعت وجود ندارد زیرا میل ترکیبی شدیدی دارد که با اکسیژن کربن نیتروژن و غیره پیوند شیمیایی برقرار کند. عنصر کروم در دمای اتاق بسیار نرم است و به همین دلیل میل ترکیبی زیادی با اکسیژن و کربن و نیتروژن دارد.
عناصری که به وسیله کروم جلا داده میشوند قدرت درخشندگی بسیار زیادی نسبت به عناصری که به وسیله نقره جلال داده شدهاند میباشد. قدرت آبکاری کروم ۷۷ بیشتر از نقره می باشد و رسانایی الکتریکی عنصر کروم ۲.۲۲ درصد بیشتر از مس است.کروم از لحاظ چکش خواری و مکانیکی بسیار ضعیف می باشد اما در صورتی که با عناصری مانند اکسیژن هیدروژن و نیتروژن ترکیب شود قدرت چکش خواری آن افزایش یافته و قابل نورد میباشد .

ویژگیها و مشخصات کانی شناسی کرومیت
مرکز پخش کنسانتره کرومیت واقع در استان کرمان برای تولید کنسانتره کرومیت با عیارهای مرغوب از کارشناسان مجرب در علم کانی شناسی و سایر علوم مربوطه استفاده می کند تا بتواند مرغوبترین کرومیت را تولید کرده و از آن در صنایع مختلف استفاده کند. کانی کرومیت مهمترین ماده معدنی است که حاوی عنصر کروم است.
کانی های دیگری که حاوی عنصر کروم هستند عبارتند از: اوواروویت ، در اسپینل مربوط به گروه می باشند کانی کرومیت از چهار نوع تشکیل شده است که عبارتند از ماکرو کرومیت آلو کرومیت .عنص کروم در کانی های کرومیت آ اواروییت ،کامریت یا گرونای سبز و مسکویت با مقادیر متفاوت وجود دارد. کرومیت دارای سیستم تبلور اگزاآکتاهدرال یا کوبیک است . رنگ آن معمولاً سیاه تا خاکستری است دارای جلای نیمه فلزی است.
سختی آن ۵.۵ الی ۵٫۷ میباشد. وزن مخصوص کرومیت هم ۶.۳ الی ۱.۵ گرم بر سانتی متر مکعب است. کرومیت دارای مقادیری عنصر آهن است که قدرت مغناطیسی به آن داده است عیار کروم معمولاً بین ۳۵ الی ۶۸ درصد در نوسان است. اگر نسبت این عنصر بالاتر از سه باشد برای اکتشاف مرغوب است ولی اگر این نسبت به پایین تر از از دو درصد باشد به لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه نمی باشد.

کانسارهای تشکیل دهنده کرومیت از نظر زمین شناسی
مرکز پخش کنسانتره کرومیت استان کرمان با کمک اساتید برجسته این علم توانسته است ذخایر بسیار غنی را کرومیت را در مورد تجزیه و تحلیل قرار داده و آن را پس از فرآوری مورد استفاده در صنایع مختلف قرار دهد. از نظر علم زمین شناسی کانسار های کرومیت اهمیت بسیار ویژه ای دارند کانسار های کرومیت معمولاً در لایههای سنگهای آذرین مافیک و اولترا مافیک یافت می شوند.
این سنگ ها حاوی عناصر دیگری مانند الیوین، پیروکسن، آمفیبول، سرپانتین و غیره می باشد. ترکیب کرومیت به کانی های یاد شده نیز بستگی دارد و معمولاً دارای مقادیری از این کانی ها می باشد. از نظر اقتصادی کانسار های کرومیت به دو دسته تقسیم می شوند: کانسار های کرومیت لایه ای یا بوشولد و کانسار های کرومیت توده ای یا الپی .
این کانسارها بر اساس نحوه تشکیل کرومیت که از اعماق زمین در پوسته اقیانوسی نفوذ می کنند به وجود می آیند. از نظر اقتصادی کانسار های کرومیت لایه ای ارزش بیشتری نسبت به کانسار های کرومیت توده ای یا الپی دارند. کشورهای مختلفی وجود دارد که دارای این کانسارها می باشند کانسارهای کرومیت ایران از نوع توده ای یا الپی بوده و کانسار کرومیت آفریقای جنوبی از نوع لایه ای یا بوشولد است.

ذخایر کرومیت در کشورهای مختلف جهان
طبق مطالعاتی که مرکز پخش کنسانتره کرومیت استان کرمان انجام داده است ذخایر کرومیت در جهان بسیار گوناگون بوده اما این ذخایر تا ۱۰۰ سال آینده به اتمام خواهد رسید. ذخایر کرومیت جهان در حال حاضر ۱۵ میلیارد تن می باشد. بیش از از ۸۰ درصد این ذخایر در کشور آفریقای جنوبی است و این کشور ۹۰ درصد کرومیت جهان را را تولید می کند. میزان تولید ذخیره کرومیت در آفریقای جنوبی سالیانه ۱۵ میلیون تن است.
در مقایسه با ایران میزان تولید کرومیت در کشور ایران بیست هزار تن است .کرومیت آفریقای جنوبی از نوع لایه ای بوده و دارای عیار بسیار بالاتری نسبت به کرومیت ایران است سایر کشورهایی که بعد از آفریقای جنوبی دارای ذخایر غنی کرومیت میباشند عبارتند از روسیه، قزاقستان، ترکیه، فنلاند، زیمباوه، چین برزیل .این کشورها دارای کانسار کرومیت لایه ای و توده ای می باشند.
کشور ایران از نظر ذخایر کرومیت جهان جایگاه دهم را به خود اختصاص داده است. عیار کرومیت ایران در مقایسه با آفریقای جنوبی به صورت میانگین پایین تر از ۱۰ درصد بوده و برای اینکه که از نظر اقتصادی قابل مصرف شود این عیار باید به بالای ۴۰ درصد برسد. به همین منظور کارخانه های کنسانتره سازی کرومیت در استان های کرمان، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان ،احداث گردیده است.

کاربردهای کرومیت در صنایع مختلف
مرکز پخش کنسانتره کرومیت استان کرمان موارد استفاده کرومیت را در بخش های زیادی عنوان کرد .کرومیت تنها منبع اصلی تامین کننده عنصر کروم است و تنها دلیل استخراج کانی کرومیت تهیه عنصر کروم می باشد. عنصر کروم کاربردهای زیادی در صنایع مختلف دارد مهمترین کاربرد ها در سه بخش صنایع متالوژی، صنایع شیمیایی و دیرگداز ها تقسیم بندی می شوند.
محلول آلووکروم اگر به روش الکترولیز مورد آزمایش قرار بگیرد از آن می توان فلز کروم خالص تهیه کرد. در این روش ۹۹% عنصر کروم خالص به روش الکترولیز از محلول آلو کروم تولید می شود. معمولاً میزان کروم، آهن و کربن در تولید فروکروم ها نقش دارد . عنصر کروم در صنایع شیمیایی برای تولید اسید کرومیک سدیم کرومات مورد استفاده قرار می گیرد.
اسید کرومیک معمولاً برای آبکاری لوازم الکتریکی و سطح برخی از اشیا مانند قطعات اتومبیل و لوازم خانگی به منظور براق کنندگی سطوح استفاده میشود همچنین بر روی ابزارهایی مانند سیلندرهای موتور، رینگ های پیستونی درصد زیادی کروم اضافه می کنند تا در برابر خوردگی مقاوم شود. برای تولید چرم نیز پوست گاو و گوسفند را در فرآیندهای دباغی با نمک های کروم آغشته می کنند در نهایت چرم تولید می شود. برای محافظت از چوب نیز کروم را با نمک های مس آغشته می کنند. در صنایع رنگ از رنگدانه های کروم برای تولید رنگ پلاستیک و مرکب چاپ استفاده میکنند.

مرکز پخش کنسانتره کرومیت استان کرمان
طبق آماری که مرکز پخش کنسانتره کرومیت در استان کرمان ارائه داده است در ایران ۱۶۳ معدن کرومیت ثبت و مورد بهره برداری قرار گرفته است. از این میان ۱۵۱ معدن به صورت روباز، سه معدن به صورت زیرزمینی و ۹ معدن به صورت روباز و زیرزمینی ثبت شده است. حدود ۱۰۰ معدن کرومیت در ایران فعال بوده و ۱۸ معدن به صورت غیرفعال و تعطیلی موقت ثبت شده است ۴۵ معدن باقی مانده نیز در حال تجهیز شدن است هنوز مورد بهرهبرداری قرار نگرفته است.
مهمترین معادنی که در ایران برای استخراج کرومیت مورد بهره برداری قرار گرفته اند و دارای ذخایر کرومیت غنی می باشند معادن فاریاب، فطر_ نعمت، اسفندقه _آبدشت، گفت ،بندان، چاه زرد ۱، شمال فیروز آباد ، باغ ذبیح ،کوچک شماره ۲ خوی و چشمه بید حاجه جمالی نی ریز می باشد.
این معادن در استان های کرمان خراسان رضوی خراسان جنوبی سیستان و بلوچستان سمنان خراسان آذربایجان غربی و فارس ثبت و مورد بهره برداری قرار گرفته اند از این میان ذخایر کرومیت ای که از این معادن برداشت می شود بیشترین آنها متعلق به معدن فاریاب بوده که ۱۲ میلیون تن ذخیره قطعی دارد و کمترین آنها معدن چشم بید خواجه جمالی نی ریز است که حدود ۱۳۳ هزار تن ذخیره قطعی کرومیت را ثبت کرده است.

بازار پر افت و خیز کرومیت در ایران
کشور ایران دارای ذخایر غنی مواد معدنی مختلف می باشد. ماده معدنی کرومیت نیز یکی از مهم ترین و حیاتی ترین ماده در بخش صنعت بوده و استفاده آن در بخش های مختلف صنایع از اهمیت زیادی برخوردار است. عنصر کروم که مهم ترین ماده استخراج شده از کانی کرومیت است یکی از عناصر کاربردی صنایع می باشد که نبض تپنده اقتصاد ایران را را بر عهده دارد.
این عنصر تا ۱۰۰ سال آینده تمام خواهد شد و هنوز جایگزینی برای آن یافت نشده است با این حال بازار خرید و فروش کرومیت دارای افت و خیز بسیار زیادی است از آنجایی که کرومیت یک محصول استراتژیک است قیمت آن جهانی بوده و دارای نوسانات زیادی می باشد معمولاً با افزایش قیمت دلار و ارز های جهانی قیمت کرومیت نیز افزایش مییابد. کشور ایران به دلیل عدم برخورداری از تکنولوژی لازم در جهت استخراج کروم خالص و استفاده بهینه از آن در بسیاری از مواقع مجبور می شود کانی کرومیت را به کشورهایی مانند چین صادرات کند.
کشور چین هم با استخراج کروم عیار بالا دوباره آن را با قیمت های چند برابر به ایران صادرات میکنند. در ایران دو کارخانه فروکروم تاسیس شده است یکی از آنها در خراسان رضوی در شهرستان جغتای و دیگری در شهرستان رفسنجان استان کرمان تاسیس شده است که فروکروم ایران را که برای تولید فولادهای ضد زنگ تولید می کنند.سایر استفاده های کروم در صنایع شیمیایی ، دیرگدازها و متالوژی و غیره می باشد.

صادرات کنسانتره کرومیت ایران از مرکز پخش کنسانتره کرومیت مجموعه ایران کانی
مرکز فروش کنسانتره کرومیت ایران در استان کرمان سالیانه میزان بالای با ذخیره ۱۲ میلیون تن در معدن فاریاب ،۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تن در معدن فطر_ نعمت و یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن در معدن اسفندقه _آبدشت ذخیره قطعی دارد . در بیشتر مواقع این ذخایر جوابگویی صنایع تولید فولاد، متالوژی، صنایع شیمیایی و سایر صنایع نبوده لذا ایران مجبور است برای جبران این کمبود مقدار زیادی کرومیت کنسانتره را از کشورهایی مانند آفریقای جنوبی که دارای کنسانتره کرومیت با عیار مرغوب هستند وارد کند.
در برخی از سال ها نیز اگر چه کنسانتره ایران تامین می شود مابقی کنسانتره کرومیت را به کشورهایی مانند ژاپن، چین، اندونزی و غیره صادرات می کنند. بیشترین صادرات کنسانتره کرومیت ایران آن به کشورهای ژاپن و چین می باشد . چین و ژاپن در اصل بزرگترین وارد کنندگان کرومیت ایران هستند با آنکه کشور چین دارای معادن کرومیت زیادی میباشد اما ترجیح میدهد بیشتر کرومیت را وارد کند.
بازار صادرات کرومیت ایران نیز از افت و خیز بسیاری برخوردار است قیمت دلار و ارز های جهانی ارتباطات سیاسی بین کشورها همگی در تعیین قیمت کرومیت نقش موثر دارند. ریال ایران از آنجایی که از ارزش بسیار پایینی برخوردار است لذا هزینه تولید کرومیت در ایران نسبت به دلار بسیار پایین بوده و صادرات کنسانتره کرومیت عیار بالا باعث ورود ارزهای جهانی به ایران شده و رونق اقتصادی ایران را شامل می شود.

قیمت کرومیت و نحوه سفارش آن ازمرکز پخش کنسانتره کرومیت مجموعه معدنی ایران کانی
قیمت کرومیت ایران با توجه به قیمت جمع جهانی کرومیت صادرات تعیین می گردد. ولی از آنجایی که ریال ایران نسبت به ارزهای جهانی از ارزش بسیار پایینی برخوردار است تولید کنسانتره کرومیت در مقایسه با با کشور های دیگر هزینههای بسیار ناچیزی را به دنبال دارد . معمولاً قیمت کنسانتره کرومیت در ایران از ۵ میلیون تومان الی ۸ میلیون تومان در نوسان است در صورتی که در کشورهای دیگر مانند چین قیمت هر تن کرومیت از ۱۰ میلیون تومان به بالا می باشد .
علاوه بر مراودات سیاسی و نوسانات ارزی مواد تشکیل دهنده کرومیت نیز در تعیین قیمت نقش موثری دارند. مجموعه معدنی ایران کانی در استان کرمان و استان خراسان رضوی دارای معادن کرومیت عیار بالا بوده و سالیانه مقدار زیادی از تولیدات خود را در بخش های داخلی استفاده کرده و مابقی آن را صادرات می کند.
متقاضیانی که قصد تهیه کنسانتره کرومیت از عیارهای متوسط به بالا را دارند می توانند با پر کردن فرم مندرج در صفحه اول وب سایت ایران کانی مشخصات خود را درج کرده و برای ما ارسال کنند. کارشناسان و مشاوران شرکت در اولین فرصت با آنها تماس گرفته و به آنها مشاوره لازم را خواهند داد و در صورت نیاز کرومیت مورد نیاز آنها را فراهم خواهند نمود.
مدیر فروش مجموعه معدنی ایران کانی هادی ملکی
تلفن مشاوره و ثبت سفارشات:۰۹۱۲۰۵۲۶۱۶۳
وب سایت رسمی مجموعه ایران کانی:www.irankani.com

- تبلیغات:
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.